Veckobrev vecka 8

Hej!

Den här veckan har det varit mattefokus, vi har arbetat med klockan hel och halv timme. På idrotten var det också matematiktema, vi övade tiokamraterna, vi övade 2-hopp, 5-hopp, 10-hopp med hjälp av ärtpåsar. Vi tränade addition, subtraktion med hjälp av 10 hörn, 15 hörn och 20 hörn. Jag ropade ut tal och eleverna hade till uppgift att springa till rätt hörn utifrån summa – differens. På måndagen var vi ute på skolgården och tog tid på hur lång tid det tar att springa runt, till och från saker på skolgården.

Nu är alla sagor klar så nästa vecka planerar vi att besöka förskolorna. Vi har jobbat i en app som heter Skriv och Läs, i den kan man även läsa in text. Många tyckte det var ovant att höra sin egen röst. Vi har även skrivit ut sagorna, så många längtar efter att få ta hem dem och läsa för familjen. Vi jobbar vidare med programmering och Skellefteåteknik. Skellefteå teknik handlar mycket om att testa, pröva, prata med kompisen och träna på att dokumentera.

Nu har jag lagt ut tider för utvecklingssamtal i doodle, så meddela mig om du inte fått någon länk. Tiderna är utlagda mellan sportlov och påsklov.

Vecka 9

Onsdag:Idrott

Fredag:Skidor (förhoppningsvis)

 

Trevlig helg önskar 1:an

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *